Mistral logo

Pelgrimstraat 20 – 2000 Antwerpen

Reastaurant Mistral - Mary-ke Vanacker

Restaurant Mistral

Toen eigenares Mary-ke Vanacker in 1993 besloot Mistral te openen, begon ze van de grond af aan. Het eethuisje was voordien zelfs een gewone woning. Met hetzelfde liefdevolle oog voor detail dat ze ook in haar gerechten zou leggen, kleedde ze het interieur aan.

Er kwam een authentieke keuken die de Provençaalse tradities respecteert. De ruimten voor de gasten evoceren het zuid-Franse gevoel zo sterk dat zij zich even in de echte Provence wanen.

Mistral biedt plaats aan 25 personen op de twee verdiepingen. Vooral artiesten en toeristen komen hier over de vloer. Maar iedereen is even welkom om de Provence te komen proeven.

Frédéric Mistral

Frédéric Mistral is een grote inspiratiebron voor dit eethuisje in Antwerpen. Mistral is een in België onverdiend onbekende schrijver. Het is een filosoof, professor in de rechten en schrijver van kookboeken.

Mary-ke ging als kind vaak op vakantie in de buurt van Frédéric Mistrals geboortehuis. Daar leerde ze de literatuur en kookkunst van Mistral kennen. Het huiselijke, aardse gevoel gaf haar rust en inspiratie.

De literatuur en de kookkunst werden een passie, blijvende krachtige invloeden die steeds terugkeren in haar leven. Net zoals het samen koken met haar moeder en grootmoeder. Het ontmoeten van deze passies vond een harmonieuze vervulling in eethuisje Mistral.

Frédéric Mistral